Uw specialist 
op de werkvloer

Energielabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel voor woningen geeft met klassen (A tot en met G) en kleuren (groen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is ten opzichte van andere soortgelijke woningen. Energielabel A (donkergroen) is zuinig, energielabel G (rood) is onzuinig.

Door het energielabel ziet u in een oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is ten opzichte van andere woningen van hetzelfde type. De verwachting is dat zuinige woningen makkelijker verkocht of verhuurd worden, en dat de waarde ervan stijgt. Dat is een extra reden om te investeren in energiebesparing. En energiebesparing is nodig om klimaatverandering tegen te gaan.

Is het energielabel verplicht?
Verkopers en verhuurders van woningen zijn sinds 1 januari 2009 verplicht om een energielabel te overhandigen. Belangstellenden kunnen zo de energiekwaliteit van een woning meewegen in hun beslissing om die woning te huren of te kopen. Op het moment dat woningen van bewoner wisselen, dient de verkoper of verhuurder het energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of nieuwe huurder.

Geldigheid van label
Het energielabel is geldig tot tien jaar na de opname datum. Daarna moet de eigenaar bij verkoop of verhuur van de woning opnieuw een label aanvragen.

Meer informatie

  • Meer informatie over het energielabel is te vinden op website van VROM: www.vrom.nl.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

Richard Lodder Tel : 0162-436151 / 06-43741530   info@blinkservices.nl

 
E-mailen
Bellen
Map
Info